There are no breaking news at the moment

Vid en ö i ThailandThailand är, precis som Sverige, ett land med många öar. Det är kanske en av anledningarna till att svenskar är så förtjusta i landet. Thailand är helt enkelt ett land som har fler Öland, Gotland och Sydkoster än Sverige har, och dessutom ett behagligt klimat.

De flesta svenskar som åker till Thailand åker till öarna i Krabi, Phuket eller Koh Samui. Men det finns många andra öar, som inte är lika välbesökta av turister, och därmed mer genuina. När jag får besök från Sverige brukar jag rekommendera någon av följande öar:

  1. Koh Mook är kanske den mest exploaterade ön av de som ändå är mindre turistiska. Nu kan man åka charter hit, det finns många restauranger, wi-fi m.m. Men det är fortfarande betydligt lugnare än på de stora turistöarna. Attraktionen framför andra är Emerald Cave, en grotta som man simmar till genom en 80 meter lång tunnel.
  2. Koh Kradan i Trangs skärgård har inte bilar, inga affärer och inga nattklubbar. Hit kommer de som söker lugnet, och i takt med att det betraktas som alltmer lyxigt med lugn och ro så ökar priserna. Men de ökar långsamt, och än så länge har också backpackers råd med att bo här.
  3. Koh Ngai ligger söder om Koh Lanta, och saknar helt bofast befolkning. Det innebär att man egentligen bara kan sola, bada och snorkla, så om man gillar detta har man kommit till himmelriket.